fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKontrola optužnice zakazana za 11. oktobar

Kontrola optužnice zakazana za 11. oktobar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ročište za kontrolu optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo protiv nekadašnjeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i još osam osoba, biće održano u podgoričkom Višem sudu 11. oktobra, piše Dan.

Kovačević i još osam osoba su optuženi da su u okviru kriminalne organizacije pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 660 hiljada EUR.

Kovačević je nedostupan crnogorskim organima. On je uhapšen 23. decembra prošle godine zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je državno zemljište u zoni morskog dobra nezakonito upisivala na pojedince i preduzeća, ali je 24. februara pušten na slobodu nakon što mu je istekao pritvor.

Od tada je u bjekstvu.

U međuvremenu, iz podgoričkog Višeg suda su u julu naredili raspisivanje potjernice za Kovačevićem zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja i iznuda putem podstrekavanja.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, kazao je u aprilu ove godine da se Kovačević nalazi u Srbiji. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nakon toga su saopštili da u sistemu Interpola nijesu pronašli potjernicu za bivšim direktorom crnogorske Uprave za nekretnine i da ih Crna Gora nije obavijestila da ga potražuje.

“Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije, potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije od 30. aprila.

Pored Kovačevića, crnogorske vlasti su raspisale potjernicu i za osumnjičenim Aleksandrom Boljevićem, na osnovu koje je 31. maja uhapšen u Danskoj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije