fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonatar: Bivši premijeri iz redova DPS-a da odgovaraju zbog palih garancija

Konatar: Bivši premijeri iz redova DPS-a da odgovaraju zbog palih garancija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši premijeri iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) snose najveću odgovornost u slučajevima palih garancija u iznosu od preko 220 miliona EUR u prethodnih deset godina, saopštio je šef poslaničkog kluba koalicije Crno na bijelo, Miloš Konatar.

On je kazao da je zbog toga vrlo važno da Tužilaštvo sve slučajeve dovede do kraja “da bi vidjeli ko je krao i oštetio budžet države za 220 miliona EUR”.

“Svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 220 miliona EUR, čak i privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani. Znaju dobro i u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri, odnosno oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 220 miliona EUR na štetu Crne Gore”, naveo je Konatar u saopštenju.

Konatar, koji je i potpredsjednik Građanskog porekta URA, rekao je da Milo Đukanović, Igor Lukšić i Duško Marković moraju odgovarati kao bivši premijeri za vrijeme čijih mandata se, kako tvrdi, desila pljačka i za čije vrijeme se budžet države oštetio za preko 220 miliona EUR.

“Vlada je u većini slučajeva bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika, pa očekujemo da Tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika vlade iz tog perioda, koji su dali zeleno svjetlo i bez čijeg odobrenja se cijela priča oko garancija ne bi mogla izvesti”, poručio je Konatar.

Prema njegovim riječima, svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati.

Konatar smatra da moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova.

On je zaključio da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih i da zakon mora važiti jednako za sve.

Najčitanije