fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKapitalni projekti se realizuju nesmetanom dinamikom

Kapitalni projekti se realizuju nesmetanom dinamikom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kapitalni projekti u Opštini Bijelo Polje realizuju su nesmetanom dinamikom i punim intenezitetom, čime se ispunjavaju programski ciljevi Vlade, saopštio je premijer Duško Marković.

„Vlada će do posljedjeg dana mandata raditi u interesu građana Bijelog Polja, sjevera i Crne Gore i ispuniti data obećanja“, rekao je Marković nakon obilaska radova na skijalištu Cmiljača i projektu Đalovića pećine.

On je dodao da je zadovoljan dinamikom i stepenom obavljenih radova na tim projektima.

„Uradićemo sve da i u narednom periodu ključni kapitani projekti u Opštini Bijelo Polje i na sjeveru budu prioritet institucija, jer je to interes građana ovog područja, Crne Gore, njene ekonomije, razvoja i boljeg standarda“, kazao je Marković.

Na Twitter nalogu Vlade objavljeno je da će se radovi na tim projektima nastaviti dok god to vremenske prilike budu dozvoljavale.

Marković je podjetio da investicija vrijedna 23 miliona EUR uključuje objedinjavanje sa Ski centrom Žarski u Mojkovcu, 35 kilometara ski staza, ugostiteljske objekte i brojne sadržaje koji će ovom kraju donijeti ubrzan razvoj i nova radna mjesta.

On je, između ostalog, obišao i radove na školi „Dušan Korać“ u Bijelom Polju, za koju je kamen temaljac položen krajem marta prošle godine i gdje su u toku završni radovi.

Marković je saopštio da je projekat savremene škole za 1,2 hiljade đaka, najveće na sjeveru, rezultat napora i jasnog strateškog opredjeljenja Vlade.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, je tokom obilaska radova kazao da se svi kapitani projekti u potpunosti realizuju planiranom dinamikom.

On smatra da je dužnost svih da se omogući nastavak realizacije tih projekata zacrtanom dinamikom, kako bi se obezbijedio razvoj sjevera Crne Gore, njegovih turističkih potencijala, povećanja zaposlenosti i da bi se dobila perspektiva koja se očekuje i koja je obećana.

„Mislim da je obaveza svih nas da nastavimo da radimo planiranom dinamikom kako bi ovi projekti što prije bili operativni“, poručio je Smolović.

Najčitanije

Đeljošaj - Dukaj

Đeljošaj: Glasanje Vukićević ne znači da je to stav Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Glasanje šefice crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...