fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIskorišćeno oko 13 hiljada turističkih vaučera

Iskorišćeno oko 13 hiljada turističkih vaučera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Oko 13 hiljada prosvjetnih i zdravstvenih radnika u Crnoj Gori iskoristilo je mogućnost besplatnih turističkih vaučera od ukupno njih 25 hiljada koji su stekli pravo na njihovo korišćenje.

U tu svrhu Vlada je već isplatila oko dva miliona EUR.

Najveći broj njih odlučio se za boravak na primorju i to uglavnom u Ulcinju, Herceg Novom, Budvi i Baru. Kada je u pitanju sjever, najviše rezervacija odnosilo se na Kolašin i Žabljak.

“Putem online platforme vauceri.gov.me, posebno kreirane u svrhu realizacije ove mjere podrške, registrovalo se 24,76 hiljada korisnika koji su stekli pravo na korištenje turističkih vaučera. Od tog broja, do sada je realizovano oko 13 hiljada vaučera”, saopštili su Dnevnim novinama iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Oni su podsjetili da je rok za realizaciju vaučera produžen, pa korisnici imaju pravo da do 31. decembra ove godine iskoriste svoje vaučere.

Vlada je, kako su naveli iz Ministarstva, za realizaciju ove mjere podrške iz prvog kvartala ove godine opredijelila iznos od 5,5 miliona EUR.

“Realizovana su tri presjeka isplata izdavaocima privatnog smještaja po osnovu turističkih vaučera, a prema najnovijim podacima iz posljednjeg presjeka do sada je isplaćeno više od dva miliona EUR”, precizirali su iz Ministarstva.

Ministarstvu je pristiglo i 556 prijava od izdavalaca privatnog smještaja, a najveći broj prijava je pristigao iz primorskih gradova, ali je, dodaju, bilo interesovanja i iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Oni su dodali da je propisana mjera za podršku prosvjetnim i zdravstvenim radnicima ujedno i podrška izdavaocima privatnog smještaja, kako bi se na ovaj način pospješilo njihovo poslovanje i smanjio negativan uticaj pandemije koronavirusom, s obzirom na veoma lošu sezonu od prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije