15.8 C
Podgorica
April 5, 2020.
Naslovnica MINA Business Evidentirano sedam pritužbi

Evidentirano sedam pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Pritužba na Maestro taxi iz Herceg Novog proslijeđena je Poreskoj upravi, nakon što kontrolom nijesu utvrđene nepravilnosti iz nadležnosti Inspekcije rada.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole apoteke Nova Pharmacy, noćnog kluba Magic i privatne zdravstvene ustanove Nova medicina rada u Podgorici, Osnovne škole „Anto Đedović“ u Baru, hotela Jadran i Samson otpada u Beranama.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije

Veliko interesovanje za kredite za likvidnost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojnom fondu (IRF) je za sedmicu stiglo 430 zahtjeva za kreditnu...