fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 13 primjedbi

Evidentirano 13 primjedbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 13 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirane su i dvije pohvale, koje su se odnosile na radnicu u Silver Gift Shopu na Cetinju, kao i na poslastičarnicu Lipa u tom gradu.

Građani su se prošle sedmice najviše žalili na nepoštovanje ili djelimično poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), i te pritužbe su u proceduri.

Pritužbe su se, između ostalog, odnosile na zaposlene u pekari Montenegro i Central parku u Baru, koji umjesto maski nose loše vizire, kao i na nehigijenske uslove u barskom restoranu Cvijo i raspored ležaljki na kupalištu u Budvi. U jednoj od prijava tražena je kontrola mjera NKT-a o obaveznoj distanci i broju osoba u lokalima u Bearanama, jer, kako je navedeno, komunalna policija nije uradila ništa po tom pitanju.

U proceduri je i prijava da se na maloj zelenoj pijaci u Beranama prodaju cigarete bez akciza, kao i da se isto dešava ponedjeljkom u Andrijevici.

Evidentirana je i pritužba na preduzeće Montenomaks, koje prilikom isporuke paketa naručenog preko interneta, dodatno naplaćuje uslugu oslobađanja od carine i dostave na adresu, a pri tom ne izdaje fiskalni račun.

Građani su se žalili na loše gorivo na Eko pumpi u Nikšiću, kao i na neizdavanje računa u marketu u Rožajama.

Evidentirane su i pritužbe na nepropisno parkiranje, korišćenje službenih vozila u privatne svrhe i smeće.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...