0.7 C
Podgorica
January 15, 2021.
Naslovnica MINA Business Dvije zemlje povezane privrednom djelatnošću

Dvije zemlje povezane privrednom djelatnošću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnu Goru i Sloveniju jako povezuje privredna djelatnost, pri čemu dvije zemlje treba da nastave dobru saradnju i dodatno je unaprijede, ocijenili su ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i slovenački ambasador, Gregor Presker.

Presker, koji se u srijedu sastao sa Milatovićem, kazao je da ono što posebno veže dvije zemlje jeste privreda i da je saradnja u toj oblasti veoma značajna.

On je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, dodao da Slovenija ima značajne investicije u Crnoj Gori, kao i da se nada obnovi susreta privrednika te dvije zemlje.

Presker je kazao da se nada da će pregovori sa Evropskom unijom (EU) biti nastavljeni bržom dinamikom i istakao da je Slovenija spremna da pomaže Crnoj Gori i regionu na putu koji su oni uspješno prošli, ka evroatlanskim integracijama.

Milatović je rekao da je Slovenija sjajan primjer u regionu i da je prilikom reorganizacije resora na čijem je čelu analizirana struktura Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologije Slovenije.

On je naveo da se nada da će uskoro biti organizovana i posjeta na visokom nivou.

„Percepcija približavanja Crne Gore i regiona Evropskoj uniji trebalo da bude priča regionalne saradnje“, rekao je Milatović.

Najčitanije