fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDigitalni trener socijalno-emocionalne inteligencije

Digitalni trener socijalno-emocionalne inteligencije

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Inovativni start up projekat Flourish, koji predstavlja aplikaciju za razvoj socijalno-emocionalne inteligencije, biće završen do kraja godine i dostupan i na međunarodnom tržištu.

Vođa četvoročlanog tima Flourish, Jasna Pejović, kazala je da će taj projekat, pokrenut početkom ove godine, biti mnogo više od još jedne mobilne aplikacije na tržištu.

”Ideja za Flourish nastala je u junu prošle godine tokom obuke za trenera socijalno-emocionalne inteligencije. Algoritamski način razmišljanja u sinergiji sa metodologijama koje su nam predstavili psiholozi Američkog instituta za socijalno-emocionalnu inteligenciju uvidio je da je moguće povezati ove dvije oblasti i kreirati platformu koja predstavlja digitalnog trenera za razvoj socijalno-emocionalne inteligencije”, rekla je Pejović agenciji Mina-business.

Naredni korak, kako je navela, bilo je prijavljivanje za takmičenje i dobijanje oko 4,5 hiljade EUR, kao i druge nefinansijske neophodne pomoći za razvoj Flourish-a kroz BoostMeUp projekat Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića, Naučno tehnološkog parka i Amplituda, koji se realizuje uz podršku Ministarstva nauke.

”Nevjerovatno je koliki se progres može napraviti u kratkom periodu kada radite fokusirano u okruženju koje vam daje podršku. Imamo odlične mentore, a ekipa Tehnopolisa nam pruža veliku profesionalnu i ljudsku podršku”, ocijenila je Pejović.

Prema njenim riječima, Flourish tim svakodnevno radi na realizaciji ideje i do sada su uspješno prošli dvije važne faze, validaciju biznis ideje, a prije dva dana završeno je i testiranje prototipa.

”Rezultati pokazuju da smo na pravom putu, da je naš koncept ispravan, što nam daje dodatnu motivaciju i uživanje tokom rada na ovoj aplikaciji”, rekla je Pejović.

Razlog za optimizam i zadovoljstvo timu Flourish-a, kako predočavaju, daje i činjenica da je 90 odsto ljudi u sprovedenom istraživanju navelo da bi željeli da imaju takvu aplikaciju.

Pejović je ocijenila da ta aplikacija omogućava ljudima da daju ono najbolje, jer je razvoj socijalno-emocionalne inteligencije u direktnoj korelaciji sa zapošljivošću, napredovanjem, dobrim međuljudskim odnosima, osjećajem zadovoljstva i sreće.

”Kroz razvoj pojedinca, razvija se društvo, a kako će Flourish biti dostupan na međunarodnom tržištu, cijeli svijet će imati priliku da procvjeta”, navela je Pejović.

Govoreći o daljim planovima neophodnim za realizaciju tog projekta, ona je najavila da će konkurisati za program koji organizuje BeSME I i ocijenila da bi, ukoliko bi prošli sa svojom aplikacijom, imali dovoljno novca da razviju prvu verziju.

”Apliciraćemo za dobijanje još sredstava, a na osnovu urađenog i ideje nadamo se da bi mogli dobiti sredstva i od Ministarstva nauke kada krajem godine raspišu konkurs za inovativne projekte”, rekla je Pejović.

Prepreka u realizaciji ideje nemaju, kako je navela, jer je iza njih znanje i iskustvo, a da su dobro pripremeljeni, potvrđuju i reference iz njene biografije i članova tima Flourisha.

Pejović je diplomirani matematičar i programer, magistar Menadžmenta informacionih tehnologija, student doktorskih studija Međunarodne ekonomije i biznisa, menadžer sa više od 13 godina liderskog iskustva u međunarodnim kompanijama.

U njenoj biografiji navodi se da je dugogodišnji predavač na UDG-u na Fakultetu informacionih tehnologija, kao i da je sertifikovani predavač za metodu jačanja kognitivne inteligencije Magical Methods i Social Emotional Coach na Američkom institutu za socijalno-emocionalnu inteligenciju.

”Nakon skoro 20 godina rada u korporacijama poželjela sam da stvorim platformu kroz koju mijenjam svijet na bolje, radeći ono što volim, što znam i u što vjerujem u potpunosti i tako je nastala kompanija DigitalBee, a potom i moj prvi ‘proizvod’ Digitalna akademija, kroz koju djecu naoružavam vještinama koja će im omogućiti da budu uspješni u digitalnom dobu”, navela je Pejović.

DigitalBee je, kako je istakla, postao platforma za realizaciju svih njenih kreativnih ideja.

”Kreirala sam igračku za razvoj kognitivne inteligencije i kreativnosti DigitalBee-Tangram, sa kojom smo prošle godine osvojili nagradu kao jedna od najkreativnijih kompanija u Crnoj Gori”, podsjetila je Pejović i dodala da je nakon toga uslijedio i inovativni start up projekat Flourish.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...