fbpx
NaslovnicaMINA BusinessData saglasnost za kupovinu većinskog paketa akcija Swiss osiguranja

Data saglasnost za kupovinu većinskog paketa akcija Swiss osiguranja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Agencije za nadzor osiguranja donio je rješenje kojim se daje saglasnost austrijskom društvu za osiguranje Grazer Wechelseitige Versicherung Aktiengesellschaft, za sticanje kvalifikovanog učešća u podgoričkom Swiss osiguranju.

Iz Agencije za nadzor osiguranja je saopšteno da se time austrijskom osiguravaču daje pravo na kupovinu većinskog paketa akcija Swiss osiguranja.

“Saglasnost je data za sticanje preko 50 odsto akcijskog kapitala Swiss osiguranja”, navodi se u saopštenju, nakon održane sjednice Savjeta Agencije.

Grazer Wechelseitige Vesricherung Aktiengesellschaft, sa sjedištem u Gracu, je istovremeno vlasnik i Grawe osiguranja, koje se bavi poslovima životnih osiguranja, pa će ta austrijska kuća kupovinom akcija Swiss osiguranja, postati prisutna i na tržištu neživotnih osiguranja u Crnoj Gori.

“Grazer Wechelseitige Vesricherung Aktiengesellschaft je u vlasništvu društva za uzajamno osiguranje GRAWE-Vermogensverwaltung, takođe iz Graca”, dodaje se u saopštenju.

Savjet je, takođe, donio rješenja kojima se daje saglasnost za sticanje kvalifikovanog učešća u Uniqa crnogorskim društvima za osiguranje, a koja predstavljaju preduslov za ostvarenje strukturnih promjena neophodnih za sprovođenje Uniqa 3.0 strateškog programa te grupe.

Savjet je, takođe, donio smjernice za upravljanje IT rizicima u društvima za osiguranje.

Najčitanije