fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorska kuhinja predstavljena na festivalu u Novom Sadu

Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu u Novom Sadu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska kuhinja predstavljena je na festivalu Food Planet u Novom Sadu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnici NTO-a i Ambasade Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja Food Planet koji je održan od 10. do 20. oktobra.

“Posjetioci festivala su imali priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju tradicionalne crnogorske hrane i pića”, navodi se u saopštenju NTO-a.

Među kulinarskim specijalitetima, na štandu su, između ostalih, bili kačamak, priganice, sir, med i njeguški pršut, a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije Plantaže i durmitorska izvorska voda Diva.

Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu u Novom Sadu prisustvovao je ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević, a upriličen je i bogat kulturno-umjetnički program.

Međunarodni festival nacionalnih kuhinja Food Planet ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija.

Najčitanije