NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora izazvala veliku pažnju ruskih medija

Crna Gora izazvala veliku pažnju ruskih medija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je svojim učešćem na najvećem ekonomskom Forumu u Rusiji, izazvala veliku pažnju ruskih medija, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz Ministarstva su naveli da su gotovo sve televizijske i novinske kuće tokom prethodnog vikenda prenosile intervjue koje je dao ministar Jakov Milatović tokom Foruma, među kojima je i popularna Izvestiya.

„Informacije u vezi sa epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori i naporima koje je učinila Vlada kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za dobru turističku sezonu u nedjelju je prvo objavila novinska agencija TASS, da bi se vijesti u vrlo kratkom roku proširile i u ostalim ruskim medijima i internet portalima“, navodi se u saopštenju.

foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Statistički podaci, kako se precizira, govore da su informacije o Crnoj Gori bile među najčitanijim, što odražava veliko interesovanje ruskih građana za uspostavljanjem direktnih letova ka Crnoj Gori.

„Podaci koje je prenio ministar Milatović a tiču se dobre epidemiološke situacije, stepena vakcinisanosti sa akcentom na turističku privredu, zdravstvenih protokola, besplatnog liječenja i PCR testiranja za turiste, objavljeni su i na sajtu ruskog Operativnog štaba za borbu protiv koronavirusa“, rekli su iz Ministarstva.

Svoj komentar u nedjelju je dala i potpredsjednica Ruskog saveza turističke industrije, podsjećajući na veliku popularnost Crne Gore kao turističke destinacije među ruskim građanima i pozvala na važnost uspostavljanja direktnih letova, kao ključne komponente realizovanja turističkih aranžmana.

„Treba napomenuti da posljednjih mjeseci ruske avio kompanije u kontinuitetu dobijaju tehničke dozvole za obavljanje međunarodnog avio saobraćaja sa Crnom Gorom, koju izdaje Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosaviaciya), međutim finalnu odluku o obnavljanju direktnog avio saobraćaja sa drugim zemljama donosi Operativni štab za borbu protiv koronavirusa“, objasnili su iz Ministarstva.

Direktan avio saobraćaj Ruska Federacija je, kako se dodaje, već obnovila sa oko 15 zemalja.

„Sljedeća sjednica Štaba na kojoj može biti donijeta odluka o ponovnom uspostavljanju direktnog avio saobraćaja sa Crnom Gorom biće održana naredne sedmice“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...