fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCBCG odobrila preuzimanje Societe generalea

CBCG odobrila preuzimanje Societe generalea

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) odobrila je danas Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) preuzimanje Societe generale banke Montenegro.

„CBCG je izdala odobrenje CKB za sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu Societe generalea“, navodi se u saopštenju CBCG.

Iz CBCG su podsjetili da je CKB vrhovnoj monetarnoj instituciji krajem marta podnijela zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 90,56 odsto u kapitalu Societe generale banke Montenegro.

„Na osnovu priložene dokumentacije i dodatno dostavljenih informacija i podataka, kao i odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, utvrđeno je da su ispunjeni propisani uslovi za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća iz člana 11 Zakona o bankama i da nema smetnji iz člana 12 za izdavanje tog odobrenja“, zaključuje se u saopštenju.

CKB, crnogorska podružnica OTP banke, potpisala je krajem februara ugovor o kupovini 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale banke za 40,46 miliona EUR.

Iz banke je saopšteno da kupovna cijena po akciji iznosi 461,81 EUR.

Najčitanije