fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBolje promovisati potencijale Pljevalja u više privrednih oblasti

Bolje promovisati potencijale Pljevalja u više privrednih oblasti

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Veliki potencijali Pljevalja u poljoprivredi, šumarstvu, drvopreradi i turizmu moraju biti bolje promovisani, uz jasnu viziju i dugoročnu održivost, kako bi u konačnom doprinijeli poboljšanju standarda života građana, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Time bi se, kako smatra, smanjio jedan od najvećih problema na sjeveru Crne Gore – odlazak mladih ljudi.

Bečić se, kako je saopšteno iz Skupštine, danas u okviru radne posjete Pljevljima sastao sa privrednicima iz tog grada, koji su ga upoznali sa problemima i izazovima sa kojima se suočavaju.

On je ukazao na značaj saradnje svih institucija u cilju kreiranja povoljnijeg ambijenta za poslovanje, naročito tokom pandemije koronavirusa.

Bečić je, u razgovoru sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Igorom Golubovićem, istakao važnost unapređenja strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa i ukazao na neophodnost rješavanja ozbiljnih ekoloških problema koji opterećuju život svih stanovnika opštine.

„Sagovornici se se saglasili da jedan od prioriteta Vlade mora biti toplifikacija Pljevalja, što bi u značajnoj mjeri stvorilo preduslove za rješavanje jednog od gorućih problema pljevaljskog kraja – velike zagađenosti vazduha“, navodi se u saopštenju.

Golubović je Bečića upoznao sa realizovanim projektima u prethodnom periodu i istakao važnost decentralizacije Crne Gore.

On se zahvalio na donaciji koju je Skupština uputila Opštoj bolnici u Pljevljima, koja se suočava sa ozbiljnim problemima.

Najčitanije