fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBar nezaobilazna raskrsnica u svim jadransko-jonskim projektima

Bar nezaobilazna raskrsnica u svim jadransko-jonskim projektima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvanredna geostrateška pozicija Bara, koji je nezaobilazna raskrsnica u svim jadransko-jonskim projektima, izvrsna su osnova na kojoj aktuelna Vlada želi da gradi nove projekte i širi privredne perspektive zemlje, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je danas građanima i rukovodstvu grada čestitao Dan Opštine Bar.

“Izvanredna geostrateška pozicija Bara, koji je nezaobilazna raskrsnica u svim jadransko-jonskim projektima, ali i u koridorima koji vode ka sjeveru i hladnim morima, kao i poslovna, lučka, tranzitna, turistička i privredna tradicija ovog područja, izvrsna su osnova na kojoj aktuelna Vlada želi da gradi nove projekte”, naveo je Krivokapić.

Krvokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da grad koji zapljuskuju talasi Jadrana i Sredozemlja ostaje postojan primjer tolerancije i širine u kojem sve razlike čine harmoničnu cjelinu i bogatstvo.

Prema njegovim riječima, grad ostaje jedna od najjačih spona Crne Gore kako sa globalnim, duhovnim i kulturnim nasljeđem naše civilizacije, tako i sa njenim materijalnim, robnim i finansijskim tokovima.

“Svjesni značaja staroga i novoga, kao i privrede ali i prirode, u prilici smo da kreiramo i sprovodimo politike balansa i kompromisa, koje će nam pomoći da pronađemo pravu mjeru između onoga što znači vjekovno i univerzalno, i onoga što je savremeno, aktuelno i što je potreba današnjih žitelja i žiteljki koji su istinska veza između Starog i Novog Bara”, rekao je Krivokapić.

On je poručio da Vlada afirmiše i podržaće sve projekte koji su održivi, kojima se pravi nova vrijednost i ne devastira nijedna stara tekovina niti bogatstvo.

“U tom konceptu, svi potencijali, kako ljudski, tako i poljoprivredni, energetski i turistički, moraju doći do izražaja i u takvoj strategiji Bar će zasigurno dokazati svoju važnost i dominantnost”, navodi se u čestitki Krivokapića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije