fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAnđušić: Poljoprivrednici prepušteni samima sebi

Anđušić: Poljoprivrednici prepušteni samima sebi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nesvakidašnjim kašnjenjem predlaganja i usvajanja budžeta za ovu godinu jedna od najpogođenijih kategorija su, između ostalih, poljoprivredni proizvođači, ocijenio je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Mihailo Anđušić.

„Neusvajanje budžeta za ovu godinu i funkcionisanje kroz koncept privremenog finansiranja implicirali su, između ostalih, ograničenja i nemogućnost isplata subvencija i premija poljoprivrednim proizvođačima“, naveo je Anđušić u saopštenju.

On smatra da je skandalozno ponašanje Vlade i Ministarstva koje je prouzrokovalo neusvajanje Agrobudžeta za ovu godinu i dovelo do toga da hiljade poljoprivrednih proizvođača širom Crne Gore nijesu u mogućnosti da planiraju ili realizuju sjetvu, proizvodnju ili plasman.

„Većina poljoprivrednih proizvođača jednostavno, usljed, prvi put neisplaćenih mehanizama podrške od ministarstva nijesu u mogućnosti da isplaniraju ili organizuju svoju prozvodnju ili prodaju, jer u ovoj fazi, premije i subvencije za mlijeko, đubriva, pesticide, sjetvu i mnoge druge troškove nijesu vjerovatno ni u planu Vlade i ministarstva“, kazao je Anđušić.

Očigledno je da, usljed nezapamćene krize sa kojom se suočavaju poljoprivrednici i svi drugi proizvođači, prioritet Vlade i Ministarstva predstavljaju, kako je naveo, analize službenih putovanja i režijskih troškova prethodnih administracija.

„Nakon svih kritika i obećanja o boljitku, poljoprivrednici širom Crne Gore, jasno je, ostali su prepušteni teškoj ekonomskoj situaciji i sebi samima, bez bilo kakve pomoći države“, dodao je Anđušić.

Najčitanije