fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbdić: Podrška preduzetnicima još jedan korak ka oživljavanju Stare Varoši

Abdić: Podrška preduzetnicima još jedan korak ka oživljavanju Stare Varoši

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dodjela bespovratnih novčanih sredstava preduzetnicima za razvoj biznisa u Staroj Varoši je još jedan dokaz da uprava Glavnog grada na potpuno drugačiji, ali održiv način, pristupa revitalizaciji tog važnog dijela Podgorice, ocijenio je Nermin Abdić iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Prije nešto više od dvije godine obećali smo da ćemo posvećeno raditi na revitalizaciji i valorizaciji turističkih lokaliteta, posebno onih koje odražavaju duh stare Podgorice. Nedavno je predstavljen projekat Tamnice Jusovača koji će izmijeniti sliku toga dijela grada, a za ovo vrijeme gradska uprava pokazala je da radi na unaprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši, akcentujući njen kulturno-istorijski i identitetski značaj za Podgoricu”, naveo je Abdić u saopštenju.

On je rekao da je u tom cilju u protekle dvije godine realizovano nekoliko investicija – rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića i ulice Braće Zlatičanina, a radi se i na rekonstrukciji ulica Keše Đurovića, Predgrad i Gojka Radonjića, sve sa namjerom vraćanja autentičnog izgleda, sjaja i mjesta koje zaslužuje Stara Varoš kao istorijsko gradsko jezgro Podgorice.

“Obećali smo i jači ekonomski razvoj Glavnog grada i usmjeravanje resursa na snažnu institucionalnu podršku razvoju preduzetništva, aktiviranje sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, dalju izgradnju infrastrukture neophodne za razvoj privatnog sektora”, dodao je Abdić.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je u petak ugovore sa preduzetnicima čije biznis ideje su na konkursu za razvoj preduzetništva u Staroj Varoš ocijenjene najboljim.

Abdić je naveo da je zahvaljujući realizaciji tog konkursa deset sugrađana dobilo priliku da razvije svoje biznis ideje, zaposli minimum još deset ljudi, te da pružajući razne nove sadržaje u Staroj Varoši upotpuni sliku tog nezaobilaznog turustičkog lokaliteta Podgorice.

“Otvaranjem novih suvenirnica, galerija, ugostiteljskih objekata koji nude autentičnu hranu i piće sa ovih prostora, ostvaruje se san svih Podgoričana da duh Stare Varoši ne postoji samo u pjesmama, već da dio njega mogu osjetiti i ponijeti sa sobom svi oni koji posjete našu Podgoricu”, zaključio je Abdić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...