fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Što bolja priprema sezone

Abazović: Što bolja priprema sezone

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada nastoji da u saradnji sa primorskim opštinama, investitorima i domovima zdravlja što bolje pripremi turističku sezonu, što je prioritet svih prioriteta u narednom periodu, saopštio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

On je danas prisustvovao predstavljanju 11. izdanja Bijele knjige Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG), kao ključnom dokumentu u kojem strani investitori ukazuju na glavne izazove sa kojima se suočavaju u svom poslovanju.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, saopštio da je veoma zadovoljan što se nastavlja odlična saradnja i komunikacija Vlade sa Savjetom, napominjujući da su u proteklom periodu imali nekoliko sastanaka.

Predstavljanje Bijele knjige SSICG je bila prilika da Abazović i Savjet razmijene mišljenja o pripremi predstojeće turističke sezone, naročito u kontekstu pandemije koronavirusa.

Na predstavljanju Bijele knjige, naglašena je važnost masovne vakcinacije kako bi Crna Gora što bolje dočekala početak turističke sezone.

„SSICG je spreman da pomogne Vladi u akciji masovne vakcinacije, predlažući da se na atraktivnim turističkim lokacijama, poput Porto Montenegra, Portonovoga i Luštica Bay postave punktovi za vakcinisanje“, navodi se u saopštenju.

Abazović se zahvalio SSICG na nesebičnoj pomoći u pripremi turističke sezone i borbi protiv pandemije. On je kazao da će realizacija mnogih projekata u narednom periodu upravo zavisiti od uspješnosti ove turističke sezone.

Abazović je rekao da je uvjeren da će ova turistička, nakon uspostavljanja Zelenog koridora, biti sasvim uspješna i da nakon ograničenog kretanja građana u prethodnih godinu u narednim mjesecima može da se očekuje značajan priliv turista iz regiona.

Najčitanije