fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeAbazović: Crna Gora ogroman potencijal za ulaganje

Abazović: Crna Gora ogroman potencijal za ulaganje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je ogroman potencijal za ulaganje i u bliskoj budućnosti biće magnet za ozbiljne kompanije, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na radnom ručku razgovarao sa predsjedavajućim Privrednog savjeta Turska-Crna Gora u okviru Odbora za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK) Naserom Alimom i petnaestak turskih investitora.

„Crna Gora je ogroman potencijal za ulaganje, za koju vjerujem da će u bliskoj budućnosti biti magnet za ozbiljne kompanije. Otvoreni smo za ulaganja i u nama ćete imati kredibilnog partnera“, rekao je Abazović.

On je naveo da Vlada aktivno radi na tome Crna Gora bude sigurna i bezbjedna država, kako bi se stvorila povoljnija klima za strane investitore koji žele da ulažu u Crnu Goru.

Abazović je kazao da je zadovoljan privrednom saradnjom dvije zemlje i činjenicom da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori.

On je istakao da je više od 25 odsto stranih firmi koje posluju u Crnoj Gori u vlasništvu turskih investitora.

Abazović je naveo da je zadovoljan što su značajne turske kompanije, poput Tosyali Holding, Global Ports Holding, Ziraat Bank, Erka Group, kao i mnoge druge, prepoznale privredni potencijal Crne Gore i počele da posluju u njoj.

“Abazović je konstatovao da je današnji sastanak nastavak priče koja je započeta posjetom članova Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru DEIK-a Crnoj Gori, u julu, kada su razmatrani novi modaliteti i mogućnosti širenja privredne saradnje između Turske i Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije