fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZZZ-u od pomoći iskustvo hrvatskih kolega

ZZZ-u od pomoći iskustvo hrvatskih kolega

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) će, prema riječima njegovog direktora Sulja Mustafića, značajno pomoći decenijsko iskustvo i poznavanje procedura Hrvatskog zavoda (HZZ) u dijelu dodjele bespovratnih sredstava nezaposlenima.

Mustafić je, nakon sastanka sa kolegama iz Hrvatske koji borave u posjeti ZZZ-u, kazao da će iskustvo HZZ-a značajno pomoći prilikom realizacije Programa grantova za samozapošljavanje iz evropskih fondova.

“Hrvatski zavod za zapošljavanje više od deceniju sprovodi mjeru podsticanja samozapošljavanja. Od kolega iz HZZ-a smo čuli da svake godine samo raste broj novih ugovora i zainteresovanost za dobijanjem bespovratnih sredstva”, rekao je Mustafić.

On smatra da će, imajući sve to u vidu, njihovo dugogodišnje iskustvo na tom polju koristiti prilikom dodjele grantova za samozapošljavanje.

Predstavnici dvije službe za zapošljavanje su razmijenili i informacije iz djelokruga rada i o stanju na tržištima rada.

Predstavnik HZZ-a, Dasen Jasprica, naveo je da su tom prilikom pomenuli najbolje primjere dobre prakse u oblasti aktivnih mjera zapošljavanja.

“Kao jedan od primjera dobre prakse vašeg Zavoda prepoznali smo program Stop sivoj ekonomiji, kojim se aktiviraju mladi visokoškolci u suzbijanju sive ekonomije na crnogorskom tržištu rada”, kazao je Jasprica.

On je dodao da je na sastanku ponovljeno da je mjera Stalni sezonac, namijenjena sezoncima koji su najmanje šest mjeseci radili kod istog poslodavca i koji će kod njega raditi najmanje još jednu sezonu, prikaz dobre prakse HZZ-a, koja može biti implementirana i u Crnoj Gori.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o zajedničkim projektnim aktivnostima u budućnosti te o modalitetima moguće saradnje u cilju unaprijeđenja rada javnih službi za zapošljavanje.

Delegacija HZZ-a posjetiće sjutra Područnu jedinicu Bar gdje će se upoznati sa stanjem na lokalnom tržištu rada i realizacijom aktivnih politika zapošljavanja.

Najčitanije