fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽičara K7 od sjutra dostupna posjetiocima

Žičara K7 od sjutra dostupna posjetiocima

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Infrastrukturu žičare K7 od sjutra će moći da koriste svi ljubitelji sportova na snijegu, za istu cijenu kao za dosadašnju infrastrukturu koja se odnosila samo na žičaru K8, saopšteno je iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

„Takođe je moguće kupiti ski pas za objedinjene ski centre, pri čemu će cijena jednodnevnog ski pasa za ovu uslugu iznositi 25 EUR“, navodi se u saopštenju.

Kompletan cjenovnik usluga nalazi se na sajtu www.skijalista.me

Žičara K7, koja će povezati skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450, danas je otvorena.

U preduzeću Skijališta Crne Gore smatraju da je otvaranje žičare veoma važan događaj za crnogorski turizam i privredu sjevernog regiona zemlje.

„Ova žičara spaja ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Radi se o najmodernijem šestosjedu marke Dopplemayr sa ugrađenim grijačima, sound sistemom i wi-fi signalom. Polazna tačka žičare K7 nalazi se na 1,45 hiljada metara nadmorske visine, dok je izlazna na 1,78 hiljada metara“, precizira se u saopštenju.

Kapacitet žičare je 2,6 hiljada skijaša na sat.

„Uz izlaznu stanicu nalazi se garaža za smještaj i servisiranje elemenata žičare, dok se uz K7 nalazi devet skijaških staza ukupne dužine 10,5 kilometara, što sa trenutnom infrastrukturom uz žičaru K8 daje 21 kilometar skijaških staza, a zajedno sa ski centrom Kolašin 1450 imamo impresivnu brojku od ukupno 45 kilometara staza“, dodaje se u saopštenju.

Rad Skijališta Crne Gore je, kako su naveli, glavni pogon koji velikim dijelom nosi odgovornost valorizacije sjevernog regiona Crne Gore i predstavljanja benefita ulaganja u taj region čiji je cilj ostvarenje javnog ekonomskog interesa.

„Svjesni te činjenice, u Skijalištima su se maksimalno potrudili da pokrenu ne samo svoje potencijale i obogate sadržaje i usluge, već i da daju podstrek svima koji su sudionici i kreatori zimske – planinske turističke ponude u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije