fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZelenaštvom stekli imovinsku koristi od preko 50 hiljada EUR

Zelenaštvom stekli imovinsku koristi od preko 50 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policija je u akciji Rem uhapsila D.Đ. (43) i P.P. (49) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

„Policija je prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da su osumnjičeni, većem broju osoba sa područja Zete pozajmljivali novac i obračunavali takozvanu zelenašku kamatu od pet odsto do 20 odsto na mjesečnom nivou, zavisno od iznosa pozajmljenog novca“, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su, sumnja se, koristeći tešku materijalnu situaciju oštećenih osoba stekli imovinsku korist u iznosu od preko 50 hiljada EUR.

„U saradnji sa nadležnim tužiocem protiv D.Đ. i P.P. podnijeta je krivična prijava, a oni će biti privedeni tom tužiocu na dalju nadležnost. Osim toga, podnijeta je i inicijativa za sprovođenje finansijske istrage u odnosu na osumnjičene“, dodaje se u saopštenju.

Policijsku akciju, kodnog naziva Rem, realizovao je Sektor kriminalističke policije, zajedno sa Odjeljenjem bezbjednosti policije Podgorica, u okviru obavještajnog projekta Loan.

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...