fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZarada od turizma može biti veća nego 2019.

Zarada od turizma može biti veća nego 2019.

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsezona je bila toliko dobra da se možemo nadati da će zarada od turizma ove godine preći milijardu EUR iz rekordne 2019. godine, saopštila je generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

„Podaci Centralne banke (CBCG) za prvi kvartal ove godine su jako dobri, gdje imamo povećanje od 162 odsto u odnosu na prošlu godinu i to je trend iz predsezone koji obećava i na tome se baziraju naše optimistične prognoze kada je sezona u pitanju“, saopštila je Gardašević-Slavuljica u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je podsjetila da je za prvih šest mjeseci Crnu Goru posjetilo oko 900 hiljada turista, što su rezultati bolji nego prošle i rekordne 2019, prenosi portal RTCG.

Gardašević-Slavuljica je kazala da je to 40 odsto više turista u odnosu na prošlu i 16 odsto više nego 2019. godine.

“U tom periodu u hotelima je zabilježeno oko 580 hiljada gostiju što je povećanje od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu i 15 odsto u odnosu na 2019”, navela je Grdašević-Slavuljica.

U privatnom smještaju je, kako je dodala, za prvih pola godine bilo 300 hiljada turista, što je takođe rast i to od 43 odsto u odnosu na prošlu i 20 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...