fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽaliće se Jovaniću na rad sudije

Žaliće se Jovaniću na rad sudije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši zaposleni Montenegro Airlinesa (MA) okupili su se u srijedu ispred Privrednog suda u znak protesta i javnog obraćanja predsjedniku suda, Blažu Jovaniću.

Predstavnica bivših zaposlenih MA, Dubravka Đurić, kazala je da oni traže prijem kod Jovanića kako bi mu ukazali na nezakonito postupanje jednog od sudija, kojeg nijesu htjeli da imenuju, koji je nadležan za stečajne postupke, a koji, prema njenim riječima, svjesno i namjerno uništava stečajnu masu iz koje treba da se namire povjerioci bivše avio-kompanije, piše Dan.

„Tražimo od stečajne uprave da nam dostave dokaze da je hangar koji je od svojih sredstava izgradio MA i prije otvaranja stečajnog postupka, ali i nakon toga, bio ciljana imovina koju je napadala Vlada Crne Gore. Skrećemo pažnju sindikatima da je zbog ponašanja resornih ministarstava značajnom broju naših kolega onemogućeno da nađe zaposlenje u MA u stečaju, ali i na drugim mjestima, budući da se radi o specijalizovanim ljudima koji su obučavani za potrebe nacionalne vazduhoplovne kompanije“, rekla je Đurić.

Ona je najavila da će izvršiti dalji pritisak na stečajnu upravu u cilju otkrivanja svih nepočinstava, krađa i zloupotreba kako bi javnosti predočili pravu sliku o poslovanju MA, prije i nakon stečaja.

Bivši radnik MA, Srđan Habić, rekao je da su nakon protesta ispred zgrade Privrednog suda, dobili pozitivan odgovor za prijem, koji je zakazan u ponedjeljak.

„Tražili smo prijem kod Jovanića vezano za sumnjiva postupanja pojedinih sudija Privrednog suda. Sporna odluka postupajućeg sudije Privrednog suda je nastala prije nego što je Upravni sud iznio stav o tome, a na osnovu izjave Ministarstva ekonomskog razvoja, te smatramo da je sudska vlast donijela presudu na osnovu pritiska izvršne“, rekao je Habić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...