fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajednički raditi u korist građana i privrede

Zajednički raditi u korist građana i privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) i Regionalna škola za javnu upravu (RESPA) imaju prostora za organizovanje zajedničkih edukativnih aktivnosti, kako bi pružili adekvatne obuke, znanja i alate potrebne za uspostavljanje efikasnih usluga u korist privrede i građana.

Iz PKCG je saopšteno da je novoizabrana direktorica RESPA-e, Maja Handijska Trendafilova, posjetila Komoru i sa njenom predsjednicom Ninom Drakić razgovarala o unapređenju saradnje i razmjeni iskustava dvije institucije.

Drakić je na sastanku predstavila djelokrug rada krovne asocijacije crnogorske privrede, te ukazala na do sada značajne realizovane aktivnosti, posebno ističući one koje će biti u fokusu rada u narednom periodu, a odnose se na procese digitalne transformacije i cirkularnu ekonomiju.

Handjiska Trendafilova istakla je da RESPA, kao regionalno čvorište, ima za cilj da pruži strateški okvir reforme javne uprave kroz podsticanje regionalne saradnje i razvoj prilagođenih rješenja za sve povezane institucije za ubrzanje reformi, sa fokusom na upravljanje kvalitetom i korporativne modele.

“Tokom sastanka je ocijenjeno da bi od obostranog značaja bilo dobro intenzivirati saradnju, posebno u oblastima obrazovanja i sistema kvaliteta” navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o potencijalnim modalitetima saradnje u okviru projekata Evropske unije (EU), te regionalnoj razmjeni znanja i iskustava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije