fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajednički raditi na privlačenju investicija iz Francuske

Zajednički raditi na privlačenju investicija iz Francuske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomsku saradnju Crne Gore i Francuske potrebno je dodatno osnažiti i zajednički raditi na privlačenju direktnih stranih investicija iz te zemlje, ocijenili su ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić i francuski ambasador u Podgorici, Christian Thimonier.

Spajić je kazao da je Crna Gora država koja ima izvanredan potencijal i primarni cilj Vlade je razvoj privrede i ekonomije.

“Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji (EU) i stoga je važno da se ekonomski snažnije povežemo sa EU”, naveo je Spajić na današnjem sastanku sa Thimonierom.

Spajić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, čestitao ambasadoru na imenovanju i upoznao ga sa aktivnostima Ministarstva finansija i socijalnog staranja u prvih 100 dana rada Vlade, kao i prioritetima za naredni period.

Takođe, on je sagovornika informisao o značajnim uštedama za diskrecione troškove, u iznosu od 183 miliona EUR, koje su predviđene Nacrtom zakona o budžetu za ovu godinu koji će biti ubrzo predložen.

Thimonier je istakao značaj evropskih integracija za Crnu Goru.

“Odnosi između Crne Gore i Francuske imaju dugu tradiciju i karakteriše ih odlična saradnja. Francuska snažno podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i jako je zainteresovana za infrastrukturne projekte, ali i projekte u oblasti zaštite životne sredine u Crnoj Gori”, naveo je Thimonier.

On je dodao da je pandemija koronavirusa ostavila velike posljedice na svjetsku ekonomiju, te je neophodno uložiti naročite napore u proces oporavka.

Najčitanije