fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa sada prznata potraživanja 108 hiljada EUR

Za sada prznata potraživanja 108 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupno prijavljena potraživanja za kompleks Meljine u stečaju iznose oko 11,3 miliona EUR, dok je stečajni upravnik Saša Zejak za sada priznao nešto više od 108 hiljada.

Zejak je kao osnovana prihvatio potraživanja bivše direktorke Olivere Elez Mihailović od 19,04 hiljade EUR, Poreske uprave (PU) od 88,91 hiljadu i Atlas banke od 603,5 EUR, pišu Vijesti.

U Privrednom sudu u utorak je održan prvi sastanak povjerilaca u stečajnom postupku koji se vodi za kompleks Meljine, kojim gazduje Atlas grupa biznismena Duška Kneževića, ali nije bilo uslova da se formira odbor povjerilaca.

Razlog za to je što se na ročištu nijesu pojavili Elez Mihailović i predstavnik PU.

Zejak je objasnio da su pojedini povjerioci promašili adresu sa svojim prijavama, poput Elektroprivrede koja je prijavila 192,32 hiljade EUR i Montefarma sa potraživanjem od 554,69 hiljada EUR, jer se njihova potraživanja odnose na bolnicu Meljine, a ne na kompleks, koji je posebno društvo i vlasnik bolnice.

Stečajni upravnik nije prihvatio kao razlučna potraživanja Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju, u iznosu nešto većem od pet miliona EUR, i Atlas banke u iznosu od 4,82 miliona.

Razlučni povjerioci u stečajnom postupku namiruju svoja potraživanja nad imovinom koja ne ulazi u stečajnu masu.

Stečajni sudija Privrednog suda Milica Vlahović dobila je da vodi stečajni predmet za Meljine kompleks, koji je odlukom Apelacionog suda prethodno oduzet predsjedniku tog suda Blažu Jovaniću.

Jovaniću je predmet oduzet nakon što je Apelacioni sud prethodno dva puta rušio njegove odluke o pokretanju stečaja nad tom kompanijom. Jovanić je tri puta donosio odluku o pokretanju stečaja, ali nakon što su iz Atlas grupe podnijeli protiv njega krivičnu prijavu, on je i sam smatrao da treba da bude izuzet iz tog predmeta.

Pred Apelacionim sudom u toku je treća žalba na odluku o pokretanju stečaju u toj firmi. Pokretanje stečaja tražila je Mihajlović Elez, jer nije mogla da naplati bruto zarade u iznosu od 19,04 hiljade EUR, koje se odnose na period od oktobra 2016. do juna prošle godine.

Najčitanije