fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuković najavio povećanje plate zaposlenima sa najmanjim zaradama

Vuković najavio povećanje plate zaposlenima sa najmanjim zaradama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenicima Glavnog grada, sa najmanjim primanjima, biće povećane plate deset odsto, najavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, čestitajući Međunarodni praznik rada.

“Koristeći institucionalni kapacitet gradonačelnika Glavnog grada, a poštujući izuzetno vrijedan doprinos kolega koje imaju osnovno i srednje obrazovanje, svim našim uspjesima, donio sam odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate deset odsto”, kazao je Vuković.

On je, u video poruci, naveo da je riječ o 239 službenika Glavnog grada, te da je za ovakvu odluku potrebna i saglasnost Ministarstva finansija.

„Svakako da ova odluka traži saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja i u tom cilju sam ministru finansija uputio dopis i očekujem da Vlada podrži ovakvu našu odluku, budući da je Glavni grad stabilan sistem i da smo zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu, uprkos svim izazovima, uspjeli da stvorimo neophodne pretpostavke, da se u situaciji kada nažalost na hiljade ljudi svakog mjeseca i u Crnoj Gori gube posao, mi našim kolegama uvećamo plate”, rekao je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, naveo da to čine na Međunarodni praznik rada, u nadi da će se u bliskoj budućnosti stvari u ekonomskom smislu popraviti, da će se ovi negativni trendovi zaustaviti i da će se Crna Gora vratiti na one staze ekonomskog rasta koje su karakterisale ukupan razvoj u protekloj deceniji.

Vuković je kazao da se Međunarodni praznik rada – 1. maj ove godine dočekuje, ne samo u uslovima koji i dalje predstavljaju prijetnju po javno zdravlje, već i po ekonomsku situaciju.

„Već duže od godinu živimo sa koronavirusom, pošasti koja ima izuzetno negativne posljedice, ne samo po javno zdravlje, nego u sve većoj mjeri i na ekonomsku situaciju u našem gradu, u Crnoj Gori, u cijelom svijetu”, naveo je Vuković.

Takav je, kako je dodao, slučaj i sa sistemom Glavnog grada u kom radi veliki broj ljudi.

“Iako nam je svima teško, treba reći i biti pošten, da je ljudima sa nižim, pogotovo onim sa najnižim primanjima u sistemu Glavnog grada, najteže”, zaključio je Vuković.

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...