fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVladin set mjera osnova za podršku najugroženijim sektorima

Vladin set mjera osnova za podršku najugroženijim sektorima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vladin set ekonomskih i drugih mjera trebalo bi da predstavlja odgovarajuću osnovu za podršku najugroženijim sektorima, kompanijama i kategorijama stanovništva, ocijenjeno je na proširenoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Na Kolegijumu, kojim je predsjedavao predsjednik Skupštine Ivan Brajović, i koji je bio posvećen ekonomskoj i socijalnoj održivosti u trenutnim uslovima epidemije, ukazano je na neophodnost da se predlogom mjera mora voditi računa o periodu njihove obuhvatnosti, kategorizaciji ugroženosti i potrebi definisanja različitih nivoa i vidova podrške, na transparentan i sveobuhvatan način.

„Učesnici Kolegijuma složili su se da je neophodno redovno pratiti i procjenjivati razmjere ekonomske krize, kako bi se realizovala dalja unapređenja mjera u cilju očuvanja privredne održivosti“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Na proširenoj sjednici Kolegijuma, pored šefova poslaničkih klubova, učestvovali su ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, kao i generalni sekretari Saveza sindikata i Unije slobodnih sinikata Duško Zarubica i Srđa Keković.

Članovi Kolegijuma konstatovali su važnost aktivnog učešća svih segmenata društva, posebno socijalnih partnera, u donošenju blagovremenih i adekvatnih mjera kojima će biti sanirani očekivani ekonomski problemi i ublažene socijalne posljedice.

Posebna pažnja, kako je saopšteno, bila je posvećena pitanjima održavanja postojećeg nivoa zaposlenosti, prilagođavanja i obnavljanja privrednih aktivnosti i postepenom jačanju pojedinih segmenata ekonomije.

Nova sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine planirana je za sjutra, kada će poslanici sa predstavnicima Vlade diskutovati o predloženom setu mjera i potrebnim rješenjima za njihovu realizaciju.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...