fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada pokrenula dijalog sa zainteresovanim u KAP-u

Vlada pokrenula dijalog sa zainteresovanim u KAP-u

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kombinat aluminijuma (KAP) u stečaju nije u nadležnosti Vlade, ali je ona pokrenula dijalog sa zaintersovanim stranama, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

„KAP nije u nadležnosti Vlade, već odnosa stečajnog upravnika, novog vlasnika i Privrednog suda, ali je Vlada kao odgovorna pokrenula dijalog sa zaintersovanim stranama“, rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanja građana na Twitteru.

On je dodao da je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, u proteklih nekoliko dana vodio intenzivne razgovore sa zainteresovanim stranama – radnicima, predstavnikom Uniproma i stečajnim uptavnikom.

„Svi su došli do istog saglasja – radnici žele da rade, vlasnik da proizvodi, a stečajni upravnik da poštuje sve ono što predviđa Zakon o privrednim društvima. Nadamo se da je to put koji vodi ka novom otrežnjenju svih nas, a to je put dijaloga, razumijevanja i podrške“, poručio je Krivokapić.

On je saopštio i da zahvaljujući uredbi o binis zonama, svi koji obavljaju aktivnosti u okviru njih imaju velike povlastice, a te povlastice su vezane i za KAP.

Krivokapić je naveo da su Plantaže jedna od, ali ne i jedina državna komanija koja je problematična.

„Plantaže treba da budu ponos Crne Gore, ali su zahvaljujući velikim gubicima i lošem upravljanju došle u ovaj status koje sad imamo. Vlada je spremna da dobrim korporativnm upravljanjem poboljša sve što može i od Plantaža učini firmu koja je profitabilna“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da to trenutno nije tako u praksi.

Krivokapić je, na pitanje kada se može očekivati uvođenje dvostranog PayPal sistema, odgovorio da to brine i novu Vladu.

“PayPal je najpoznatiji način obostranog komuniciranja i zadovoljenja potreba koje imamo na trenutnom finansijskom tržištu. Upoznati smo da je prethodna Vlada pokušala da uđe u aranžman sa PayPalom, ali iz njima poznatih razloga, do toga nije došlo”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da ne znaju da li je razlog za to slabo finansijsko tržište u Crnoj Gori ili neki drugi.

“Pokušali smo preko IT sektora, američke Ambasade da dođemo do najboljeg rješenja i zahvaljujući Ministarstvu ekonomskog razvoja došli smo do najboljeg mogućeg rješena koje u ovom trenutku ne možemo kompanijski promovisati, ali koje će na isti način obezbijediti ono što korisnici žele”, saopštio je Krivokapić.

On je dodao da će nakon uspostavljanja stabilnosti tržišta u Crnoj Gori, prevashodno finansija, doći i drugi zainteresovani, među kojima sigurno i PayPal.

Najčitanije

Pobjede Otrant-Olimpika i Bokelja

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Otrant-Olimpika i Bokelja ostvarili su pobjede u 33. kolu Druge...