fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada još jednom pozvala advokate na sastanak

Vlada još jednom pozvala advokate na sastanak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je pozvala predstavnike Advokatske komore da na sastanku 9. juna zajednički otklone sve prepreke i poteškoće u procesu elektronske fiskalizaciji u advokatskoj djelatnosti, uvažavajući njene specifičnosti.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja su kazali su Vlada i taj resor otvoreni za razgovore u vezi sa primjenom elektronske fiskalizacije, kako bi se pronašlo rješenje za prevazilaženje trenutne situacije.

Oni su predstavnike Adbokatske komore pozvali na sastanak koji bi se 9. juna u 11 sati održao u prostorijama Ministarstva.

U tom resoru tvrde da su predstavnike Advokatske komore, nakon što su oni 19. maja napustili razgovore, više puta pozivali na saradnju i nastavak pregovora, kako bi se došlo do rješenja u vezi primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i uslugu i deblokade pravosudnog sistema.

„Uprkos pozivima, do danas niko od predstavnika Advokatske komore nije zvanično tražio sastanak sa bilo kim od predstavnika izvršne vlasti i nije se odazvao ovim pozivima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni tvrde da su Vlada, taj resor i Uprava prihoda i carina u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetili primjeni sistema elektronske fiskalizacije, da je proces transparentno vođen od 2018. godine i da je uvijek bilo prostora za sugestije i stavove u vezi sa primjenom u određenoj profesiji.

Iz Ministarstva su podsjetili da su se predstavnici Advokatske komore, neposredno pred početak obavezne elektronske fiskalizacije, obratili Vladi sa zahtjevom za izuzećem od primjene zakona i najavili obustavu rada.

Predstavnici Vlade i Advokatske komore održali su, kako je saopšteno, nekoliko sastanaka na kojima su pruženi odgovori na sva pitanja i nepoznanice u vezi primjene tehnoloških rješenja elektronske fiskalizacije.

„Predstavnici Advokatske komore su pozvani da predstave specifičnosti te djelatnosti i testiraju sistem, kako bi zajedničkom analizom različitih postupaka evidentiranja prometa ukazali na eventualne nedostatke tehnoloških rješenja, što još nijesu uradili“, kazali su iz Ministarstva.

Najčitanije

Alijev prejak za Prašovića

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Dilan Prašović nije uspio da osvoji šampionski pojas u...