fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeoma dobra sezona u Kolašinu

Veoma dobra sezona u Kolašinu

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – U Turističkoj organizaciji (TO) Kolašina zadovoljni su dosadašnjim dijelom ljetnje sezone, a dobre najave postoje i za avgust i septembar.

Direktorica TO, Zorica Milašinović, kazala je da su od sredine juna u znatnoj mjeri počeli da se pune smještajni kapaciteti u Kolašinu i već krajem mjeseca, pred početak Kolašin open festa, grad je bio pun turista, i ta tendecija popunjenosti nastavljena je i tokom jula.

“Kada je riječ o bukingu i najavama za avgust i septembar, one su jako dobre, a očekujemo dobru popunjenost i tokom oktobra. Ukoliko se ostvare te dobre najave, imaćemo fenomenalnu ljetnju sezonu” rekla je Milašinović za agenciju CGNews.

Ona je dodala da su ove godine imali i nešto bolju predsezonu u odnosu na prošlogodišnju.

“Maj je nekih 20 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu, ali tome je prvenstveno doprinijelo lijepo vrijeme”, navela je Milašinović.

Kada je riječ o strukturi gostiju, podaci govore da ih je najviše iz Njemačke. Zatim slijede gosti iz Francuske, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), uz tradicionalne domaće i goste iz regiona.

“Hotelski kapaciteti su uvijek više popunjeni u odnosu na privatni smještaj, jer nude dodatne sadržaje, ali ovog ljeta bilježimo dobru popunjenost i privatnog smještaja”, istakla je Milašinović.

Cijene smještaja i hrane su na nivou prošlogodišnjih i gdje ima promjena to je do pet odsto.

TO Kolašin se trudi da upotpuni ponudu grada, pa su tokom ljeta pripremljene i realizovane brojne manifestacije.

“U junu smo imali Joga kamp koji je održan prvi put, zatim je tu bio Kolašin open fest, kao i košarkaški i golmanski kamp. Trenutno se u gradu održava Tango kamp, koji će trajati do 28 jula. Krajem mjeseca planiran je Kraft beer karavan, u okviru kojeg će biti održani i koncerti na trgu. U avgustu nas očekuje Bjelasica trail i međunarodni festival alternativnog teatra Korifej”, zaključila je Milašinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...