fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUtvrditi činjenično stanje povodom informacija u vezi sa EPCG

Utvrditi činjenično stanje povodom informacija u vezi sa EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je nadležne da utvrde činjenično stanje povodom informacija o različitim zloupotrebama u Elektroprivredi (EPCG), pri čemu dvije suprotstavljene strane u vladajućoj većini međusobno jedna drugu optužuju za pokušaj nelegalne prodaje tog preduzeća.

„Ne čude nas informacije koje govore da se ovo preduzeće koristi za finansijsko namirivanje partijskih aktivista Demokratskog fronta (DF), putem fiktivnih ugovora“, navodi se u saopštenju.

Uostalom, kako su rekli, u podjeli plijena u vladajućoj koaliciji jedno od najuspješnijih javnih preduzeća predato je DF-u, kao kompenzacija za podršku Vladi, u kojoj nema njihovih članova.

„Princip „ucjeni pa uhljebi“ primijenjen je i u ovom slučaju, kao i na mnogim mjestima po dubini“, rekli su iz DPS-a.

U toj partiji su naveli da javno dobro svih građana, državna preduzaća, nijesu poligon za namirivanje dugova u okviru raspale i nefunkcionalne vladajuće koalicije.

„Umjesto što mrcvarite javnost i uništavate javna preduzeća, spremajte se za vanredne izbore koji će prekinuti ovu agoniju u kojoj već šest mjeseci držite Crnu Goru“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije