fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUspostavljena linija Barselona – Podgorica

Uspostavljena linija Barselona – Podgorica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na Aerodrom Podgorica danas je prvi put sletio avion na redovnoj liniji Barselona-Podgorica, čime je Crna Gora povezana sa Pirinejskim poluostrvom vazdušnim saobraćajem.

“Letovi će se obavljati jednom sedmično do oktobra, a potom će avioni Ryanaira dva puta sedmično letjeti ka Barseloni i to četvrtkom i ponedjeljkom“, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Izvršni direktor kompanije, Danilo Orlandić, rekao je da je interesovanje za otvaranje linije ka Barseloni bilo veliko.

„S obzirom da mi, kao kompanija, uvijek osluškujemo potrebe i naših građana i turističkih radnika, uložili smo veliki napor da tu liniju uvedemo. Nakon jednogodišnjih pregovora sa nekoliko kompanija, dogovorili smo saradnju sa Ryanairom i tako ispunili dato obećanje“, kazao je Orlandić.

Da je u pitanju odličan potez govori i činjenica da je na prvom letu iz Barselone bilo 153 putnika, a da je za Barselonu otputovalo 183 putnika.

„Dakle, Boeing 737-800 je bio potpuno pun. Moram da naglasim da je značaj uvođenja ove linije utoliko veća ukoliko se zna da ćemo praktično biti jedini aerodrom u regionu koji će liniju ka Barseloni imati tokom cijele godine“, poručio je Orlandić.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, smatra da je otvaranje linije Barselona-Podgorica veoma važna jer je glavna barijera u dovodjenju turista sa tržišta Španije bila nepovezanost aviosaobraćajem.

Ona je saoštila da je otvaranje linije na relaciji Podgorica-Barselona značajno sa dva aspekta.

„Unaprjeđenje dostupnosti jedan je od glavnih činilaca koji doprinosi broju turista sa novih tržišta, a jedno od njih je i Španija. Prethodne godine Crnu Goru je prema preliminarnim podacima Monstata posjetilo 42 odsto više turista iz Španije koji su ostvarili 28 odsto više noćenja”, dodala je Radak Kukavičić.

Prema njenim riječima, iako je učešće španskih turista u ukupnoj strukturi malo, upravo će otvaranje te linije doprinijeti povećanju turista iz te zemlje i boljoj pozicioniranosti Crne Gore na ovom tržištu.

“Sa druge strane ono što je značajno je i činjenica da će turisti iz zemalja regiona u Barselonu putovati preko Podgorice“, zaključila je Radak Kukavičić.

Barselona je šesta linija koju Ryanair realizuje ka Crnoj Gori.

Osim prijestonice Katalonije, avionima te kompanije sa Aerodroma Podgorica putuje se ka Briselu, Bolonji, Berlinu, Stokholmu i Londonu.

Najčitanije

Noković: Pretvorićemo KIC Zeta u središte kulture

Podgorica, (MINA) – Razvijenog društva nema bez razvijene kulture, kazao je vršilac dužnosti (v.d.)...