fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUprava za šume neće mijenjati javni poziv

Uprava za šume neće mijenjati javni poziv

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za šume je, prema rječima njenih predstavnika, do sada izašla u susret svim glavnim primjedbama drvoprerađivača kada je riječ o javnom pozivu četiri koji, kako su poručili, više neće mijenjati.

Iz Uprave su, povodom novog protesta drvoprerađivača koji je planiran za danas, saopštili da se javni poziv četiri za dodjelu drveta u dubećem stanju više neće mijenjati i da je to njihov konačan stav.

Iz Uprave su, povodom novog protesta drvoprerađivača koji je planiran za danas, saopštili da se javni poziv četiri više neće mijenjati i da je to njihov konačan stav.

„Još jednom naglašavamo da, nakon svih izmjena koje je pretrpio javni poziv četiri, više nemamo namjeru da isti mijenjamo, a kamoli povučemo, zbog čega najavljeni protest neće donijeti nikakav rezultat niti će nas zastrašiti“, navodi se u saopštenju Uprave.

Oni su kazali da će to biti uzaludno trošenje vremena, goriva i riječi, s obzirom na to da su sve varijante izmjene uslova i ultimativnih zahtjeva do sada čuli, a dobar dio i usvojili.

„Oni koji žele da umjesto nas gazduju crnogorskim šumama kroz konstantna uslovljavanja i zahtjeve, u nama neće imati partnera. Stav Uprave za šume je jasan i konačan, a svi oni koji sa propisanim uslovima i dalje žele da učestvuju na javnom pozivu četiri i više su nego dobrodošli“, dodali su iz Uprave.

Iz Uprave su naveli da, iako poštuju legitimno pravo svih da iskažu nezadovoljstvo kroz protest, ipak neće dozvoliti da drvoprerađivači diktiraju uslove poziva i na taj način gazduju crnogorskim šumama.

„Uprava za šume je imala sluha za sve argumentovane primjedbe i iste implementirala u javni poziv četiri, ali isto tako želimo da poručimo da pod neargumentovanim pritiscima nećemo popustiti i nećemo dozvoliti da našim poslovnim odlukama upravljaju drvoprerađivači“, navodi se u saopštenju.

Iako bi, kako su dodali, za pojedine bilo najprihvatljivije da ne postoje nikakvi uslovi, pravila i kontrola, Uprava za šume to neće dozvoliti.

„Zaštitićemo našu nezavisnu komisiju koja sprovodi javni poziv četiri od bilo kakvih pritisaka i ucjena, zbog čega ne treba očekivati nove ustupke“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije