fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPC: Peti mjesec zaredom obaramo rekorde

UPC: Peti mjesec zaredom obaramo rekorde

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) peti mjesec zaredom obara rekorde u naplati budžetskih prihoda, pa je u prvoj polovini marta naplaćeno 104,02 miliona EUR, što je 13,13 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

„U periodu od početka marta do četvrtka, naplaćeno je 104,02 miliona EUR, čime je ostvaren rast naplate prihoda od 11,69 miliona EUR ili 12,66 odsto više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine, odnosno 12,07 miliona EUR ili 13,13 odsto više u odnosu na isti period prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Po strukturi ukupnih prihoda, poreski prihodi učestvuju sa 60,04 miliona EUR, čime je ostvaren rast naplate poreskih prihoda od 2,89 odsto ili 1,68 miliona EUR više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.

„U odnosu na isti period prošle godine ostvaren je rast od 1,06 miliona EUR ili 1,8 odsto“, dodaje se u saopštenju.

Carinski prihodi za prvih 17 dana marta učestvuju sa 43,97 miliona EUR, čime je ostvaren rast naplate carinskih prihoda od 29,46 odsto ili deset miliona EUR više u odnosu na isti period „rekordne“ 2019. godine, odnosno 33,41 odsto ili 11,01 miliona EUR više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz UPC-a su rekli da je trend rekordnih naplata budžetskih prihoda nastavljen i u prvoj polovini marta.

„Uprava prihoda i carina nastaviće da jača parternski i odnos povjerenja sa poreskim obveznicima, kojim se i ovom prilikom zahvaljuje na izmirenim poreskim obavezama“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Bošnjačka stranka

BS: Vlada da odbije predlog SO za Dan opštine Pljevlja

Podgorica, (MINA) – Pljevaljski odbor Bošnjačke stranke (BS) pozvao je Vladu da odbije predlog...