fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPC objavila Bijelu listu

UPC objavila Bijelu listu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je ažuriranu Bijelu listu, koja sadrži spisak 250 poreskih obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti u izmirivanju obaveza i poštovanja poreskih propisa.

Na listi se među prvima nalaze Jugopetrol i Crnogorski Telekom, a slijede Okov, Voli trade, NLB banka, HD „Laković“, Crnogorska komercijalna banka, Elektroprivreda (EPCG), Tobacco S press i Primorje.

Iz UPC su objasnili da kriterijumi na osnovu kojih je sačinjena Bijela lista obuhvataju, prvenstveno ažurnost poreskih obveznika po pitanju obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, te urednost u izmiravanju obaveza.

„Takođe, od značaja je i to da, tokom sprovođenja postupaka inspekcijskog nadzora, kod poreskih obveznika nijesu utvrđivane bitne nepravilnosti koje bi ukazivale na bilo koji oblik poslovanja koje nije usklađeno sa propisima koji regulišu ovu oblast“, navodi se u saopštenju.

UPC, kako su kazali, transparentnim i partnerskim pristupom i odnosom uz strogo poštovanje zakonskih propisa, a kroz pružanje podsticaja i jačanje shvatanja o značaju urednog izmirivanja poreskih obaveza, nastoji da sa poreskim obveznicima trasira zajednički put kojem je krajnji cilj briga o državnom budžetu na opštu dobrobit.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...