fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUlcinj grad potencijala i velikih mogućnosti

Ulcinj grad potencijala i velikih mogućnosti

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Ulcinj je grad potencijala i velikih mogućnosti, pa ohrabruje interesovanje stranih investitora posebno u oblasti izgradnje turističkih, konkretno hotelskih kapaciteta, ocijenili su predsjednik ulcinjske Opštine Ljoro Nrekić i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Iz Ministarstva su saopštili da je današnja radna posjeta Nurkovića Opštini Ulcinj bila prilika da se razgovara o temama i projektima u kojima Vlada, odnosno resor saobraćaja i Opština Ulcinj mogu pronaći modele saradnje.

foto. Ministarstvo saobraćaja

Nurković je saopštio da bez kvalitetne saobraćajne infrastrukture nema razvoja privrede, posebno turizma.

“Država će u tom smislu i u narednom periodu nastaviti da razvija i realizuje projekate zajedno sa lokalnim samoupravama”, dodaje se u saopštenju.

Nrekić je na sastanku predstavio planove i projekte koji se trenutno realizuju na teritoriji Opštine, a odnose se na gradsku infrastrukturu odnosno vodovod i kanalizacioni sistem.

On je posebno apostrofirao potrebe grada kada je u pitanju izgradnja saobraćajnica. U tom dijelu bilo je riječi o izgradnji dijela bulevara od Pošte do bulevara Teuta, kao dionice koja bi znatno uticala na bolju organizaciju i protok saobraćaja u gradskom jezgru.

Nurković i Nrekić obišli su sa saradnicima putni pravac od Ulcinja do graničnog prelaza sa Albanijom i kazali da su zadovoljni uspješno realizovanim projektom.

“Da bi Ulcinj postao visoko rangirana turistička destinacija neophodna je kvalitetna saobraćajna infrastruktura, ne samo putna, pa je danasnji sastanak bio prilika da se razgovara i o krupnim razvojnim projektima kao sto su razvoj gradske marine, luke ali i aerodroma koji bi sigurno uticao na bolje i brže povezivanje Ulcinja sa tržištima zainteresovanim za ovaj dio crnogorske obale”, zaključuje se u saopštenju.

Video materijal dostavilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata martovskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...