fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUhapšen urbanističko građevinski inspektor

Uhapšen urbanističko građevinski inspektor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije uhapsili su po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55), zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Iz Uprave policije je saopšteno da su krivične prijave podnijete i protiv R.K. (43), D.K. (72), V.D. (51), R.K. (38), H.Lj. (64) i S.K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

“V.R. je, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tim osobama omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio dužan i u obavezi da obavi, te je na taj način izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je na teret šest osoba, protiv kojih su podnijete krivične prijave, stavlja krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije.

“Oni su bez dozvole obavljali radove na objektu, a legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici djelova objekta ili investitori”, rekli su iz Uprave policije.

Oni se terete i za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, jer su se lažno predstavljali kao vlasnici djelova objekta.

“Pri tome je R.K. (43) u aprilu nastavio radove i nakon postavljanja table o zabrani, čime je počinio i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su u postupku do podnošenja krivičnih prijava došli do sumnje da su prijavljeni počinili djela tako što su angažovali jedno preduzeće u cilju snimanja objekta, pri tom se predstavljajući kao vlasnici djelova objekta, iako za to nijesu imali zakonskog osnova.

Policijski službenici će, kako je saopšteno, nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti, sa posebnim fokusom na korupciju u državnim i organima javne i lokalne samouprave, te preduzeti aktivnosti na identifikaciji osoba koje obavljaju građevinske radnje suprotno zakonskim propisima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...