fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUhapšen osumnjičeni za zelenaštvo

Uhapšen osumnjičeni za zelenaštvo

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, podnijeli su krivičnu prijavu i lišili slobode jednu osobu, u sklopu obavještajnog projekta Loan.

„M.I. (34) se sumnjiči za krivično djelo zelenaštvo koje je, kako se sumnja, počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i prošle godine u Budvi kada je davao novac na zajam i pri tom dogovorao nesrazmjernu imovinsku korist“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1,5 hiljada do 20 hiljada EUR, u ukupnom iznosu od 146,5 hiljada EUR, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od osam do deset odsto, na koje je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose.

„M.I. je na taj način sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270 hiljada EUR, te ga na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150 hiljada EUR, na ime neisplaćenih kamata i glavnica“, dodaje se u saopštenju.

M.I. je lišen slobode po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

telekom

Telekom sjutra predstavlja poslovne rezultate za prvi kvartal

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Crnogorski Telekom će sjutra održati Konferencijski poziv sa analitičarima i investitorima,...