fbpx
25.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessUčenici Elektrotehničke škole na praksi u Telekomu

Učenici Elektrotehničke škole na praksi u Telekomu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Učenici Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, njih 12, počelo je danas praksu u Crnogorskom Telekomu.

Kako je predviđeno memorandumom o razumijevanju koji je prethodno potpisan, u praktičnom radu učestvuju učenici trećeg razreda škole, sa obrazovnih programa elektrotehničar računarskih mreža i sistema, kao i elektrotehničar elektronskih komunikacija.

“Praksa će trajati četiri mjeseca i za to vrijeme učenici će se u Crnogorskom Telekomu upoznati sa radom pojedinih službi i praktičnim pitanjima iz sfere računarskih nauka i elektronskih komunikacija”, navodi se u saopštenju.

Direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu, Miroslav Janičić, poželio je dobrodošlicu učenicima i kazao da je zadovoljan ostvarenom saradnjom sa Srednjom elektrotehničkom školom.

„Naša kompanija njeguje saradnju sa svim ključnim obrazovnim institucijama u zemlji, a posebno smo posvećeni obrazovanju mladih u STEM oblastima (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) jer su to vještine koje su presudne za uspjeh u digitalnom društvu. Raduje nas što će od danas i učenici Srednje elektrotehničke škole biti u prilici da uče od stručnjaka iz oblasti telekomunikacija, kao i da se iz prve ruke informišu o aktuelnim trendovima”, rekao je Janičić.

On je kazao da će nastaviti da podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u Crnoj Gori i da što većem broju mladih ljudi omoguće da steknu i usavršavaju znanja i vještine koje će im omogućiti da odgovore na savremene poslovne izazove koje donosi digitalna transformacija društva.

“Učenici su već prvog dana prakse pokazali veliko interesovanje za rad kompanije, a posebno za način funkcionisanja Telekomove mreže i tehničko upravljanje sistemima i procesima”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Dritan Abazović

Abazović: SDT da ispita nebulozne optužbe

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da...