fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Vektra Boki uvjereni da će se naći kompromis

U Vektra Boki uvjereni da će se naći kompromis

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, nije dobila saglasnost Savjeta za privatizaiju da proda svoja četiri hotela u Herceg Novom, ali su njeni predstavnici uvjereni da će sa Vladom naći kompromisno rješenje.

„Imamo dogovor sa predstavnicima Vlade da oni ovih dana prime strateške investitore i razgovaraju sa njima o uslovima za realizaciju investicije“, rekao je predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović, pišu Vijesti.

On nije želio da kaže o kojim investitorima je riječ, ali je naveo da je uvjeren da će se naći kompromisno rješenje.

Vektra Boka je krajem jula tražila saglasnost Savjeta za privatizaciju saglasnost za prodaju hotela Plaža i igalo, zemljišta na kojem se nalazio hotel Tamaris i parka u kojem je bio hotel Boka, srušen nakon zemljotresa.

Iz kompanije su tada obećali da će, ukoliko dobiju saglasnost Vlade, novi investicioni ciklus vrijedan 64 miliona EUR trajati pet godina, dok će za stvaranje uslova za realizaciju investicija biti potrebna godina.

Oni su naveli i da su spremni da vrate cjelokupnu imovinu, ukoliko ne realizuju prodaju ili ne uđu u partnerski odnos u roku od 12 mjeseci od dobijanja saglasnosti.

Privatizacionim ugovorom, koji su potpisali predstavnici Vektra Boke, Vlade i Opštine Hereg Novi, precizirano je da se ne smiju prodati hoteli Plaža, Igalo, Tamaris, Boka i objekat Žanjic.

Najčitanije