fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU prošloj godini najviše se surfovalo u mobilnoj mreži Telekoma

U prošloj godini najviše se surfovalo u mobilnoj mreži Telekoma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U prošloj godini najviše se surfovalo u Telekom mobilnoj mreži, pokazuju zvanični podaci.

„Telekom je četiri godine zaredom lider u ovoj oblasti, a kroz njihovu mobilnu mrežu tokom prethodne godine prošlo je oko 28 miliona gigabajta podataka, što čini gotovo 40 odsto ukupnog internet saobraćaja u zemlji“, navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom je zajedno sa korisnicima još jednom oborio sve rekorde kada je riječ o protoku podataka kroz mobilnu mrežu, i to bilježeći rast saobraćaja od čak 37 odsto u odnosu na 2020. godinu. U poređenju sa 2019. godinom, korisnici Telekoma bili su gotovo dvostruko aktivniji na mreži.

Uz to, Crnogorski Telekom je i prošlu godinu završio sa najvećim brojem korisnika mobilnog interneta u Crnoj Gori, koji je u odnosu na 2020. godinu porastao za oko devet odsto.

„Telekom je iz godine u godinu lider u ovom segmentu, a taj kontinuirani rast broja korisnika mobilnog interneta, zatim količine saobraćaja u mreži, ali i sve većeg zadovoljstva korisnika našim uslugama i mrežom, vidimo kao rezultat aktivnosti koje smo realizovali tokom godine kako bismo nagradili njihovo povjerenje“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma je saopšteno da je, zahvaljujući stabilnosti i dobroj optimizaciji njihove mreže, povećanje saobraćaja ne utiče na brzinu surfovanja pa korisničko iskustvo ostaje na visokom nivou.

„Zato smo prošle godine odlučili da za sve važne datume – državne praznike, ljetnje vikende i vrijeme odmora, kao i praznični period krajem godine – korisnicima poklonimo dodatne gigabajte, za opšuteno surfovanje u najbržoj mreži. Brojke koje smo predstavili ilustruju dobre reakcije korisnika, i jasno nam pokazuju u kojem pravcu treba da razmišljamo“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije