fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podaci LuxairTours-a pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta već prevazilazi brojke ukupnog bukinga za prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković.

Ona je kazala da je to izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu.

S tim u vezi u kratkom roku biće realizovana i posjeta medija iz Luksemburga kao i predstavnika Luxair-tours-a Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i LuxAir-a, kao i poslovna radionica, a u cilju detaljnijeg upoznavanja sa ponudom i uspostavljanja kontakata sa predstavnicima turističke privrede.

„Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude a na sastanku je iskazano je veliko interesovanje za našu destinaciju, naročito za luksuzni turizam, eko i aktivni turizam”, rekla je Tripković Marković nakon sastanka održanog u organizaciji Ambasade Crne Gore u Belgiji.

Tripković Marković i direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreovski, sastali su se danas sa izvršnim direktorom avio-kompanije Luxair, Žilom Fejtom u Luksemburgu.

Tripković Marković kazala je da je zadovoljna činjenicom da ta kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta.

Ona je predstavila integralnu ponudu destinacije, aktuelne paket aranžmane i hotelsku ponudu za ovu ljetnju turističku sezonu, ali i narednu zimsku sezonu.

Aerodromi Crne Gore postaju sve vidljiviji u evropskoj javnosti, a samim tim i sve značajnija karika crnogorske privrede.

Nakon realizacije niza uspješnih aktivnosti koji, u konačnom, znače veću posjećenost Crne Gore i puniji državni budžet, na sastanku sa predstavnicima Luxair-a otvorena je tema održavanja direktne linije sa Luksemburgom tokom cijele godine.

Jandreoski je kazao da bi se, na ovaj način, Aerodromi Crne Gore svrstali u red uglednih i povlašćenih kompanija, a na dobitku bi bila i država.

„Raspoloženje sa luksemburške strane postoji, pitanje je samo da li će oni u kratkom roku uspjeti da riješe izvjesne operativne procedure”, naveo je Jandreoski.

On je kazao da su ranije dogovorili da će Luxair od jula letjeti dva puta sedmično na destinaciji Podgorica – Luksemburg – Podgorica.

„Ovo je prilika da još jednom pozovem našu cijenjenu dijasporu da posjete svoj dom, ali vjerujem da ćemo dočekivati i izvorne stanovnike. ACG su vaša prva destinacija i dočekaćemo vas kako dolikuje – domaćinski. Dobrodošli u Crnu Goru!”, rekao je Jandreoski.

Sastanku su prisustvovali i crnogorski ambasador za države Beneluksa Ivan Leković i savjetnik direktorice NTO Amel Dedeić.

Tokom posjete Luksemburgu, delegacija iz Crne Gore, imala je zvanične sastanke u Generalnoj direkciji za turizam u Ministarstvu ekonomije sa Jeanne Tonnar i Luisom Soaresom, kao i sa direktorom Nacionalne turističke organizacije Luksemburga, Sebastien Reddeker.

Takođe, predstavnici NTO sastali su se i sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Luksemburgu ZK Bihor Luksemburg, Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu, Udruženje Luksemburg-Crna Gora i udruženje BD Fond.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...