fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom Thomas Cook UK

U Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom Thomas Cook UK

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori nema aranžmana posredstvom turoperatora Thomas Cook UK koji je objavio bankrot, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Prema informacijama dobijenih od hotelijera u Crnoj Gori, bankrot se odnosi na ogranak ove kompanije za tržište Velike Britanije Thomas Cook UK, sa kojim crnogorska turistička privreda nije imala sklopljene ugovore, tako da u Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom ovog turoperatora”, navodi se u saopštenju.

Saradnja crnogorske hotelske privrede sa turoperatorom Thomas Cook podrazumijeva ugovore sa ograncima Thomas Cook Continental, koji se odnose na Njemačku, Austriju, Francusku, Holandiju, Belgiju i Poljsku i Thomas Cook Sjeverna Evropa, koji se odnose na Švedsku, Dansku, Finsku i Norvešku, koji su najavili nastavak saradnje.

“Posredstvom ovih ogranaka turoperatora Thomas Cook, ove godine u Crnu Goru je sa navedenih tržišta došlo oko 20 hiljada turista, što je na nivou prethodnih godina”, rekli su iz NTO-a.

Najveći broj gostiju, kako se dodaje, boravi u hotelima Ville Oliva u Petrovcu i Tara u Bečićima, dok jedan broj boravi i u hotelima Hotelske grupe (HG) Montenegro Stars, Budvanska rivijera, Iberostar i Avala.

“Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredsvom turoperatora Thomas Cook biće ispoštovani ugovoreni aranžmani, a po njihovom završetku i obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze”, dodaje se u saopštenju.

Kada je riječ o tržištu Velike Britanije, najveći broj turističkih dolazaka u Crnu Goru ostvaruje se preko turoperatora TUI UK, Saga i Balkan Holidays.

Najčitanije