fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru 30 odsto više gostiju

U Baru 30 odsto više gostiju

Bar, (MINA-BUSINESS) – U hotelima na barskoj rivijeri boravi 30 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Bar.

Prema podacima brojnog stanja od četvrtka, trenutno na barskoj rivijeri boravi 7.525 registrovanih gostiju.

U hotelima trenutno boravi 2,97 hiljada gostiju, što je 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine, u privatnom smještaju boravi 4,48 hiljada turista, dok u odmaralištima borave 72 registrovana gosta.

U hotelskom smještaju, najbrojniji turisti su iz Njemačke, Srbije, Rusije, Ukrajine i Turske.

“Tokom jula i avgusta očekujemo maksimalnu popunjenost kapaciteta, sa tendencijom da taj trend bude nastavljen i u septembru, pa i početkom oktobra”, navodi se u saopštenju TO Bar.

Iz te lokalne TO su, u cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, još jednom pozvali sve izdavaoce smještaja, koji do sada nijesu, da registruju smještaj i na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu.

“Podsjećamo, od danas će biti pojačane kontrole neprijavljenih smještajnih kapaciteta. Registrovani izdavaoci smještaja stiču značajnu konkurentnu prednost jer se nalaze u bazi podataka TO Bar, koja ima zadatak da ga promoviše na digitalnim kanalima i preko reklamnog materijala i brošura”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije