fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTurska jedini novogodišnji aranžman u ponudi agencija

Turska jedini novogodišnji aranžman u ponudi agencija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turističke agencije, kada je riječ o novogodišnjoj ponudi, za sada imaju samo jednu – Tursku, za razliku od prošle kada ih je bilo 16, saopštio je turistički menadžer Milan Koprivica.

On je u Jutarnjem program Televizije Crne Gore kazao da se ove godine novogodišnja putovanja ne pominju.

“Ipak, nastojali smo da obezbijedimo našim građanima to što se može. Trenutno imamo u ponudi Tursku, ali sada je sve neizvjesno. Neizvjesna su i putovanja u zemlje regiona zbog testiranja i drugih barijera. Prošle godine smo imali 16 destinacija, ove samo jednu”, rekao je Koprivica, prenosi portal RTCG.

Turska je, kako je naveo, jedina od najpopularnijih destinacija u koju se može poći bez barijera.

“Pričati o turizmu u vrijeme zatvaranja granica i prekida saobraćaja je nemoguće. Ipak Turska je otvorila granice. Može se poći, ali najviše su to poslovna, a manje turistička putovanja”, tvrdi Korpivica.

On je naveo da je pojava koronavirusa i pandemije potpuno blokirala rad turističkih agencija.

Koprivića je poručio da je kriza neke agencije dovela do zatvaranja i dodao da će biti dobro ako se taj broj zaustavi na četiri, pet koliko ih je sada.

Kako je naveo, turističke agencije su imale planirana putovanja od martovskih i aprilskih aranžmana, preko ljetnjih, pa čak do novogodišnjih.

“Od planiranih osmomartovskih aranžmana, realizovano je tek 40 do 50 odsto. Od tada do danas tvrdim da nijedna agencija nije realizovala nijedan grupni aranžman ka nekoj stranoj destinaciji, što je devet mjeseci blokade”, poručio je Koprivica.

On je naveo da obeshrabruje činjenica da se ne zna kada će sve proći.

“Tokom ljetnjih mjeseci imali smo vrlo mali obim posla. Bili smo koncentrišani na naše primorje i sjever i to su individualni aranžmani. Nije bilo grupnih, stranih aranžmana, tako da smo u Crnoj Gori pokušali koliko toliko da ublažimo krizu koja nas je našla”, zaključio je Korpivica.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...