fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPolicija provjerava izgradnju luksuznih hotela na primorju

Policija provjerava izgradnju luksuznih hotela na primorju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policijski inspektori provjeravaju zakonitost izgradnje više turističkih objekata na primorju, sa posebnim akcentom na nekoliko luksuznih hotela, saznaje Dan.

U sklopu dosadašnje istrage zaplijenjena je dokumentacija više državnih organa, među kojima je i nekoliko ministarstava.

Iz Uprave policije podgoričkom listu je potvrđeno da je u okviru tih provjera zaplijenjena Vladina dokumentacija, koja se provjerava, uz napomenu da nastavljaju da preduzimaju i druge radnje kako bi utvrdili da li je prilikom izgradnje luksuznih kompleksa bilo nezakonitih radnji.

Iz Uprave policije su potvrdili i da su njihovi službenici izuzeli dokumentaciju, između ostalog, i iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

“Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala, vrše provjere koje se odnose na utvrđivanje zakonitosti izgradnje određenih objekata na crnogorskom primorju, povodom čega je izuzeta dokumentacija, između ostalog i iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. U toku je analiza pribavljene dokumentacije, a provjere će se nastaviti i u narednom periodu”, rekli su iz Uprave policije.

Predmet kontrole je, kako su dodali, više prijava gradnje i građevinskih objekata, među kojima se nalaze i veći turistički objekti na crnogorskom
primorju.

Kako su naveli, inspektori će na osnovu prikupljene dokumentacije utvrditi da li ima osnova za saslušanje tadašnjih predstavnika Vlade, odnosno za njihovo izjašnjenje ukoliko se procijeni da postoje sumnjive radnje.

Svaki potpis na dozvolama za izgradnju ovih objekata naći će se pod posebnom lupom istražitelja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danijel Hagari IDF

Iran lansirao dronove ka Izraelu

Jerusalim, (MINA) - Iran je lansirao veliki broj bespilotnih letjelica ka Izraelu, saopštila je...