fbpx
25.7 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessTelenor saveznik zajednici i u najizazovnijim vremenima

Telenor saveznik zajednici i u najizazovnijim vremenima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Telenor uspjela je da za vrlo kratko vrijeme, u uslovima krize, transformiše svoje poslovne procese i obezbijedi nesmetano funkcionisanje, ali i zaštiti ljude, dok je istovremeno pomagala crnogorskom društvu, saopštio je njen izvršni direktor, Branko Mitrović.

On je prilikom predstavljanja Izvještaja o održivom poslovanju za prošlu godinu kazao da je kompanija pomagala crnogorskom društvu kroz novčane i donacije servisa i uređaja, kao i besplatni pristup platformi za online učenje.

Mitrović je, kako je saopšteno iz Telenora, naveo da kompanija već četvrt vijeka gradi čvrsto i dugotrajno partnerstvo sa lokalnom zajednicom i, da je kao takva, bila među prvima koje su pružile podršku tokom krize izazvane koronavirusom.

„U Telenoru smo od prvog momenta suočavanja sa novim koronavirusom budno pratili situaciju, uvodili preventivne mjere u skladu sa instrukcijama i preporukama nadležnih institucija, prilagođavali način rada i procese, a sve sa ciljem očuvanja zdravlja i bezbjednosti kako naših zaposlenih, tako i zajednice u cjelini,“ kazao je Mitrović.

foto: Telenor

Telenor fondacija donirala je 25 hiljada EUR Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, kao doprinos suzbijanju epidemije koronavirusa.

Osim toga, članovi sindikata, kao i ostali zaposleni, donirali su još gotovo sedam hiljada EUR u iste svrhe.

Telenor Crna Gora, zajedno sa svojom matičnom kompanijom, PPF grupom, donirala je 20 hiljada zaštitnih maski tipa N95 Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Ova, 100 hiljada EUR vrijedna, donacija, predstavljala je podršku crnogorskom zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima koji svakodnevno ulažu velike napore u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“Telenor je uvažio i pojedinačne zahtjeve zdravstvenih institucija i organizacija, ustupivši im telefone i besplatne telefonske linije, i nastaviće da doprinosi što snažnijem odgovoru društva na nastali izazov,“ kazao je Mitrović dodajući da je ta kompanija svim korisnicima omogućila i besplatnu aktivaciju mjesečnog dodatka Uči doma.

Prošla godina pokazala se i kao poseban izazov za djecu.

„Zato je Telenor u saradnji sa partnerima, u prvom redu UNICEF-om u Crnoj Gori, podržao inicijative koje su doprinijele razvoju vještina, osnaživanju i digitalnoj pismenosti ranjivih adolescenata i mladih”, naveo je Mitrović.

Zaštita životne sredine i tokom prošle godine bila je u fokusu poslovanja kompanije Telenor i ujedno primarna inspiracija za pokretanje kompleksnog programa reciklaže koji zaokružuje proces prelaska sa starog na novi mobilni telefon.

„Na ovu kampanju smo se odlučili kako bismo zajedno sa građanima doprinijeli stvaranju zdravije životne sredine. Zahvaljujući Telenorovom programu otkupa korisćenih telefona Staro za novo, reciklirali smo 708 kilograma starih telefona i skoro sedam hiljada kilograma otpada. Takođe smo, uz podršku korisnika koji su prešli na korišćenje e-računa, uštedjeli preko 190 hiljada listova papira i 170 hiljada koverata”, precizirao je Mitrović.

Program reciklaže mobilnih telefona direktno utiče na smanjenje elektronskog otpada i kreiranje održivog sistema odlaganja uređaja koji više nijesu u upotrebi.

“Da se kompanija Telenor ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju pokazuje i činjenica da je Međunarodna kompanija za sertifikaciju, SGS, Telenoru izdala sertifikat u skladu sa ISO standardom 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Kompletan izvještaj o održivom poslovanju kompanije Telenor u prošloj godini može se pročitati na sajtu kompanije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije