fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTE Pljevlja da ostane snažan oslonac elektroenergetskog sistema

TE Pljevlja da ostane snažan oslonac elektroenergetskog sistema

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Redovno održavanje i investiciona ulaganja u Termoelektranu (TE) Pljevlja, koja u posljednjih deset godina iznose 60 miliona EUR, dobar su osnov da postojeći termoblok ostane snažan oslonac elektroenergetskog sistema i u narednih nekoliko decenija, smatra njen direktor Vladimir Šestović.

On je povodom 36. godišnjice postojanja i uspješnog rada pljevaljskog termoenergetskog agregata kazao da je TE Pljevlja od izgradnje odradila više od 200 hiljada radnih sati.

“Stanje opreme i redovno održavanje rezultirala su pozitivnim efektima u pogledu povećanja snage i pouzdanosti rada, što je dobar osnov da postojeći termoblok, uz ekološku rekonstrukciju, ostane snažan oslonac elektroenergetskog sistema naše države”, rekao je Šestović listu Elektroprivreda (EPCG).

Šestović je podsjetio da je dobar uvod u ekološku sanaciju prvog bloka bilo uvođenje sistema onlajn monitoringa položaja vatre u kotlu, kao preduslova za svođenje azotnih oksida u dimnom gasu na dozvoljeni nivo i smanjenje količine štetnih čestica koje odlaze u vazduh, s obzirom na to da je sagorijevanje sada potpunije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...