fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTaksistima pazari manji i 80 odsto

Taksistima pazari manji i 80 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zatvaranje ugostiteljskih objekata i škola, uvođenje zabrane kretanja i opšta kriza prouzrokovali su pad prometa u taksi prevozu, tako da su pazari u pojedinim taksi firmama smanjeni 50 do 80 odsto, piše Dan.

Taksisti smatraju da taksi prevozu prijeti gašenje ukoliko se postojeća situacija nastavi.

Vlasnik Lux taksija, Novica Kovačević, kazao je da da su pazari u njegovoj firmi pali 80 odsto i da su neki radnici već napustili posao i traže bolji.

“Situacija je katastrofalna i ovo ne vodi ničemu. Zatvorene su škole i ugostiteljski objekti. Zabranu kretanja bismo nekako i preboljeli, ali preko dana nema mušterija. Ne znam što znači jednom butiku da mu svaki drugi, treći dan uđe mušterija ili taksisti kojem svaka dva, tri sata uđe putnik”, naveo je Kovačević.

On je dodao da se sa virusom mora živjeti, da je neophodno da se svi pridržavaju mjera, kao i da nadležni pojačaju kontrole.

Kovačević je saopštio i da ne očekuju pomoć nadležnih, jer je nijesu dobili ni prošlog puta kada su je tražili.

“Kada smo ranije tražili pomoć, nadležni su imali uslove. Uslovljavati nekog u ovom vremenu je loše. Oni ne gledaju koliko je ko dao ovom društvu, već nađu neku stavku koja nije ispunjena i onda kažu da ne mogu pomoći, da ne možemo dobiti subvenciju. Skoro smo došli do situacije da se taksi ugasi, jer se po ovim uslovima teško može raditi”, rekao je Kovačević.

Vlasnik Exclusive taksija, Danilo Pejović, smatra da je ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata i škola uticalo na poslovanje.

“Pazari su nam loši i trenutno ne možemo da izbijemo troškove. Od kada se pojavila korona posao je postao nerentabilan. Sada kada su lokali zatvoreni dodatno je pojačan manjak u našoj kasi, a pazari su nam manji i preko 50 odsto. Vozači su počeli da daju otkaze i trenutno je teško naći taksi vozača jer nema dovoljno posla. Niko neće da rizikuje da sjedi osam sati za volanom, da vozi pod maskom i da strahuje da se ne zarazi. Veliki broj vozila nam je parkiran”, saopštio je Pejović.

I Saša Đurović iz Lider taksija tvrdi da su pazari manji 50 odsto.

“Mi još nijesmo tražili pomoć, a sumnjamo da bi je i dobili. Situacija je teška, poslujemo s minusom. Sada imamo oko 50 zaposlenih, a šta ćemo da radimo ako se ova situacija nastavi, ne znam”, naveo je Đurović.

Najčitanije